Varustenurkka: Vaelluskengät

~Olemme ostaneet kaikki varusteemme omilla rahoillamme ja mielipiteemme ovat täysin rehellisiä omaan kokemukseemme perustuvia ~  

Vaelluskengät ovat ehkä kaikista tärkein varusteemme. Ne saa oikeastaan maksaa mitä maksaa, kuhan ne vain on hyvät.

Sinnun kengät on ostettu vuonna 2014 eli ne alkaa olemaan jo aikalailla hyvin sisäänajetut. Merkiltään ne on AKU, malli Transalpina Gore-tex 343, jota ei varmaan enää valmisteta. Ainakaan AKUn omilta sivuilta näitä kenkiä ei enää löytynyt (https://www.aku.it/en). Nämä on kyllä olleet oikein hyvä ostos! Kengistä ei huomaa käytön jälkiä kuin liasta, vaikka niillä on ainakin 1 000 km talsittu. Pohjat pitää todella hyvin märälläkin kivikolla ja kenkä tukee juuri sopivasti nilkkaa. Vaikka kengissä on Gore-tex kalvo, ne hengittävät todella hyvin. Ne pitää veden ulkopuolella esimerkiksi lutakoissa ja matalien jokien ylityksissä. Vaikka AKU onkin italialainen yritys, niin lesti sopii suomalaiseen jalkaan hyvin. Yhtään rakkoa ei näillä kengillä ole tullut, edes uutena. 


Sinnun AKU-vaelluskengät



Pohja

Jani uusi vaelluskenkänsä keväällä 2018. Entiset kengät oli 2014 ostetut Salomonit, mutta niistä valitettavasti alkoi vesi pääsemään läpi joistain saumoista. Salomonin kengät on todella hyvät Janin jalkaan, joten ne siirtyivät eläkkeelle mökkikengiksi.

Janin uudet kengät on merkiltään Meindl, malli Air Revolution Ultra (https://meindl.de/product/air-revolution-ultra-en/?lang=en). Parin vuoden käytön jälkeen näistä kengistä voi todeta, että oli hyvä hankinta. Rakkoja näistä ei tullut uutenakaan. Kengät ovat tukevat, pohjat hyvin pitävät ja hengittävät sopivasti. Vedenpitävyys tuli testattua 2019 Kevolla, vesi ei mene lävitse vaikka ne jaloissa ylittää matalan joen. 


Janin Meindl-vaelluskengät

Pohja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesävaellus Kevon luonnonpuistossa: Kuivin reitti | Päivä 1/4 - 29.6.2019

Kesävaellus Kevon luonnonpuistossa: Kuivin reitti | Päivä 2/4 - 30.6.2019

Kesävaellus Kevon luonnonpuistossa: Kuivin reitti | Päivä 3/4 - 1.7.2019