Päiväretki: Taivaskeron kierros | 17.6.2017


Taivaskeron kierros käytiin kiertämässä juhannusviikolla 2017. Seuraavana päivänä oli suunnitelmissa lähteä Hetta-Pallas -vaellukselle Hetan suunnasta, niin teimme alkulämmittelynä edellisenä iltana patikan Taivaskerolle. Olimme yön Pallaksella hotellissa.

Ilta oli todella kaunis ja aurinkoinen, oikein mahtava keli tämmöiselle maisemien katselu -patikalle. Kierros on 8 km pitkä ja Taivaskero on 809m korkea. Se on myös Länsi-Lapin tunturiketjun korkein huippu. 


Pallas-hotellin pihasta lähtee hyvin opastetut vaellus-/patikkareitit


Matkalla huipulle

Matkan varrella tuli vastaan poroja, kaunista

Reitti on aluksi pelkkää kivikkoista nousua, koska tunturin huipullehan olimme matkalla. Reitti on myös Hetta-Pallas vaellusreitin viimeinen tai ensimmäinen osio, riippuen kuinka päin sen taivaltaa. Reittiä on päiväretkien lisäksi kuljettu siis aika paljon. Jalkoihin saa katsoa aika tarkasti, ettei nilkka nyrjähdä kivien päältä.

Maisemien hämmästelyä ja pieni tauko nousussa

Taivaskeron huipulla oli vielä lunta. Pääsimme kuitenkin huipulle, josta on näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Nousu tunturin huipulle on täysin kivikkoa, joten taas sai olla todella tarkkana askeleiden kanssa. Sattuipa meille todella kaunis ilma! Taivaskeron huipulla on myös on muistolaatta vuoden 1952 olympiatulen sytyttämisestä. Pallastunturilta tuotu tuli yhdistettiin Torniossa tuleen, joka oli sytytetty Kreikassa 25. kesäkuuta.

Sinnu Taivaskeron huipulla

Huipulla oli vielä lunta juhannusviikolla

Huipulta näkyi Pallas-hotelli

Maisemia toiseen suuntaan

Huipulta lähdettäessä sai taas olla olla tarkkana kivikon kanssa. Alastulo oli paikoitellen haastavaa irtokivien, liukkauden ja lumen vuoksi. 

Maisemia tunturista pois mentäessä

Lunta oli paikoitellen myös alempana tunturissa

Paluumatkan reitti tuli melkein kokonaan laskettelurinnettä alas, joten näkymät eivät enää tässä kohtaa olleet mitkään päätä huimaavat. Mukava reitti kuitenkin, varsinkin näin kauniilla ilmalla, kun huipulta näkyi kauas joka ilmansuuntaan!

Tärkeimmät faktat reitistä:
  • Reitti on 8 km pitkä
  • Aikaa kannattaa varata parisen tuntia, riippuen kauanko haluaa huipulla ihmetellä maisemia
  • Reitillä ei ole tulentekopaikkaa eikä käymälää
  • Reitti on nousun (Pallakselta huipulle 4 km/340 m) ja irtokivien vuoksi haasteellinen. Otathan tämän huomioon myös kenkien valinnassa
  • Lasku huipulta on myös haasteellinen irtokivien vuoksi


Kommentit

  1. Hei, olipa kiva löytää blogiinne! Mukava retkikertomus tämä, kuten aiemmatkin, joita ehdin jo selailla. Jään mielenkiinnolla seuraamaan seikkailujanne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva saada positiivista palautetta! :) Voit seurata meitä myös instragramissa ja/tai facebookissa. Sinne päivittelemme tietoa uuden blogikirjoituksen julkaisemisesta ja muitakin juttuja välillä :) Mukavaa kesän odotusta!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesävaellus Kevon luonnonpuistossa: Kuivin reitti | Päivä 1/4 - 29.6.2019

Kesävaellus Kevon luonnonpuistossa: Kuivin reitti | Päivä 2/4 - 30.6.2019

Kesävaellus Kevon luonnonpuistossa: Kuivin reitti | Päivä 3/4 - 1.7.2019